Ελληνικά Ελληνικά
English English
Deutsch Deutsch
Français Français
Русский Русский
العربية العربية
简体中文 简体中文

Καλέστε μας στο

+30 2810 233484

Καλέστε μας στο

+30 2810 233484

blog ellh.gr

Τα δικά μας παραδοσιακά γλυκά

Κάθε χώρα έχει τα δικά της πιάτα και γεύσεις. Όπου κι αν πάτε όμως, δεν θα ξεφύγετε από τα παραδοσιακά γλυκά!

Πάμε να δούμε τα δικά παραδοσιακά γλυκά

Το λουκούμι είναι παραδοσιακό γλύκισμα της Τούρκικης κουζίνας. Παρασκευάζεται στην Τουρκία από τον 15ο αιώνα, και το αρχικό του όνομα ήταν rahat hulkum, παραφθορά του οποίου είναι η λέξη λουκούμι. Σερβίρεται σε μικρά κυβικού σχήματος κομμάτια, και συχνά περιέχει αμύγδαλο, ενώ διατίθεται σε διάφορες γεύσεις από τις οποίες είναι με φρούτα, ξηρούς καρπούς, με μαστίχα και με ούζο.

Η µαρμελάδα είναι γλυκό που παρασκευάζεται από φρούτα βρασμένα με ζάχαρη. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι η πολτοποίηση του φρούτου. Σύμφωνα με τον Νίκο Τσελεμεντέ η μαρμελάδα ανήκει στην κατηγορία των γλυκών του κουταλιού μαζί με τους πελτέδες και τις κομπόστες.

Στο κατάστημά μας θα βρείτε μαρμελάδες με φράουλα, πορτοκάλι, φραγκόσυκο, ρόδι, σύκο αλλά και με ελιά.

 Το γλυκό του κουταλιού είναι παραδοσιακό γλυκό το οποίο παρασκευάζεται συνήθως από φρούτα βρασμένα σε ζάχαρη. Η διαφορά του με τη μαρμελάδα είναι ότι περιέχει κομμάτια φρούτου σε πηχτό σιρόπι.

Τα πιο διαδεδομένα μας είναι φυστίκι κελυφωτό και τριαντάφυλλο με πέταλο.

Ο χαλβάς από την άλλη χαρακτηρίζεται μια ποικιλία από διαφορετικά γλυκίσματα, τα οποία συναντώνται σε διάφορες παραλλαγές σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων, αρκετές της Μεσογείου και αρκετές της Μέσης Ανατολής (μέχρι και την Ινδία και το Πακιστάν).

Για ποικιλία στις γεύσεις ή σαν διακόσμηση, προστίθενται συνήθως διάφοροι ξηροί καρποί (κυρίως αμύγδαλα, φυστίκι αιγίνης) και αρωματίζεται με μπαχαρικά (βανίλια), μέλι, κακάο ή σοκολάτα, ξύσμα ξινών φρούτων ή/και κομματάκια από αυτά, χυμούς φρούτων αλλά και με στέβια Τέλος τα προϊόντα μας θα τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με το σήμα “Έλλη”, αλλά και στο e-shop μας.

Ελληνικά Ελληνικά
English English
Deutsch Deutsch
Français Français
Русский Русский
العربية العربية
简体中文 简体中文
Skip to content